Over ons

Ursidi is een Belgisch familiebedrijf opgericht in 2013 door Roland Beerens en Ann Heyndrickx. Inmiddels zijn ook de 2 zonen Glenn en Dylan werkzaam in het bedrijf.

Ursidi verkoopt haar producten uitsluitend via de betere decoratiezaken in de Benelux, Groot Brittanië, Ierland en Duitsland. De collectie vitrage en kamerhoge gordijnstoffen is intussen uitgebreid met meer exclusieve stoffen ( Grizzly collectie ) en  meubelstoffen ( Clochard collectie).

Het bedrijf volgt de trends in de woningmode maar streeft vooral naar tijdloze klasse. Ook wordt steeds meer aandacht besteed aan de milieuvriendelijkheid. Sinds enkele jaren werkt Ursidi enkel nog op hernieuwbare energie. Tevens worden in de collectie steeds meer stoffen in natuurlijke garens of gerecycleerde garens opgenomen. De productie gebeurt zo veel mogelijk lokaal of binnen Europa. Aldus wordt transport beperkt en worden de stoffen geproduceerd volgens strenge Europese normen inzake milieu.

Er wordt enkel gewerkt met stoffen die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. En dit zowel wat betreft kleurechtheid, lichtechtheid als krimptolerantie. 

 

Met Ursidi kiest U voor de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Nieuwbouw Ursidi in een duurzaam energieconcept

 

 

In het bedrijventerrein De Vlaamse Staak, waar Ursidi momenteen een nieuw bedrijfspand laat bouwen, werd extra aandacht besteed aan het aspect duurzaamheid, en dat zowel voor het milieu als de inwoners. Zo werd een collectief waterbeheersysteem uitgewerkt voor het bedrijventerrein.

Ursidi zal zich als duurzame ondernemer daarenboven aansluiten op het innovatieve warmtenetwerk. Dit systeem maakt de uitwisseling van energie(overschotten) mogelijk tussen de gevestigde bedrijven binnen de bedrijvenzone. Er wordt uitsluitend gewerkt met hernieuwbare energie